Schimmelnagels

Schimmelnagels ontstaan door een schimmelinfectie/bacterie. Dit is niet hetzelfde als kalknagels wat wel vaak met elkaar verwisseld wordt.
De teennagels worden dan geel, groen of bruin van kleur en de structuur wordt dik en brokkelig .Daardoor kunnen de nagels gedeeltelijk of helemaal loslaten. Ook is een schimmelnagels besmettelijk.
Door een laag pH waarde van de huid ben je bevattelijk voor deze schimmels. Hier kan je zelf weinig aan veranderen. Deze schimmels gedijen het beste op warme en vochtige plaatsen. Vroeger noemden men het ook wel zwemmerseczeem , maar tegenwoordig weten we dat er meer plaatsen zijn waar deze schimmels zich snel vermeendigvuldigen:  b.v. de doucheruimte bij sportvelden en sauna enz.
ZIJN SCHIMMELNAGELS BESMETTELIJK?
Iedeeen komt door rondlopend met schimmels in aanraking, maar niet iedereen raakt besmet.  De persoonlijke weerstand tegen schimmels heeft hierop zeker invloed. De schimmel zit in de huidschilfertjes van mensen met schimmelinfectie en kunnen zich zo verspreiden. Zorg altijd dat je je voeten goed afdroogt en draag dagelijks schone sokken. Het is verstandig om bij openbare douchruimtes altijd badslippers te dragen.
DOOR HET OP TIJD TE LATEN BEHANDELEN DOOR DE PEDICURE VOORKOM JE ERGER. !
BEHANDELING BIJ SCHIMMELNAGELS
De schimmelnagel wordt dunner gefreest en alle los zittende stukjes worden verwijderd.  Ook wordt de nagel goed schoon gemaakt. Daarna druppel ik ze in met een schimmeldodende olie. Dit is een behandeling die regelmatig moet worden herhaald, zodat de gezonde nagel weer uit kan groeien.
KALKNAGELS
Kalknagels komen veel voor bij oudere mensen.  De nagels worden door een verstoorde celdeling van de nagel steeds dikker, hier kan je zelf niks aan doen.Vaak is de nagel zo dik en hoog dat deze pijn in de schoenen veroorzaakt.Bij ouderen ontstaan vaak ramshoorn nagels.
Bij de pedicure wordt de nagel dunnen en weer in model gefreest , zodat pijnlijke nagels voorkomen kunnen worden.Behandelen door de pedicure is dan de beste optie.