Orthese / Voetreflex

Orthese

Onder ORTHESIOLOGIE verstaan men de techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukpunten, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand.
Het gaat er hier om verlichting te brengen bij veelal pijnlijke voeten. Dit kan zijn ontstaan door bv. een likdoorn tussen of op de tenen, hamer- of klauwtenen, doorgezakte voorvoet, pijn aan de knkkel door een halux valgus of Mortons neuralgie( een beknelde zenuw in de voorvoet)
Een orthese is een soepel en elastisch hulpmiddel gemaakt van silleconen. De doelstelling van een op maat gemaakte orthese is…….drukontlasting. Voor eenvoudige correctie, preventief, ter voorkoming dat de klacht/ afwijking erger wordt.

Voetreflex

Dan kunt u nog bij mij terecht voor een voetreflexbehandeling.
In de praktijk werkt dit, als ondersteuning van een consult, met de reflexpunten van de voeten. Deze punten staan in verbinding met lichaamsdelen b.v organen, zenuwen en klieren. Het masseren van deze punten heeft een stimulerende werking op het corresponderende deel van ons lichaam. Het werkt ontspannend, geeft energie, werkt stressverlagend en zorgt voor een optimale doorbloeding.
Door het gehele lichaam lopen energiebanen, die onder andere in de voeten eindigen. Door deze punten en zones te behandelen, gaat er een betere doorbloeding  naar de betreffende organen, waardoor blokkades worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld. Dankzij deze therapie, toegepast met de juiste instelling en een goede techniek, zullen niet alleen de fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze in het genezingsproces betrokken worden.